jueves, 10 de febrero de 2011

Carme Soler


Il·lustradora i pintora de projecció internacional
Va nèixer a Barcelona al 1944
Estudia pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Edita el seu primer llibre el 1968, i des d’aleshores ha il·lustrat més de 700 títols entre àlbums i llibres de text.


En paraules de la poetessa Jocelyn Tholoniat, "la Carme és una gran dona: dolça, alegre, a vegades trista, fràgil i forta alhora, sensible i compromesa amb els problemes de la gent, dels infants i dels grans; enfadada amb els depredadors del planeta, l'horror de les guerres i les injustícies. I tots aquests sentiments, després de sortir-li del cor, li surten pels dits, sobre el paper o la tela, i fan que el cor de qui contempli els seus dibuixos bategui una mica més fort. És una gran artista, sense trampes". 

Els seus llibres han tractat temàtiques molt diverses, per a diferents grups d’edat, explorant sempre noves tècniques i estils. La seva obra segueix la rica tradició catalana d’il·lustració, creant escola en noves generacions d’artistes. També fa treballs de cartellisme, animació, escenografia, dramatúrgia i direcció de teatre.


 

Des del 1992 compagina la seva activitat amb la pintura, on destaquen els seus retrats d’infants, Nens del mar i Nens de la guerra. El 2004, l’Ajuntament de Barcelona li encarrega un mural per la pau “Ibtihal”, per al Fòrum de les Cultures 2004.



Propera exosició al centre cultural Uniim, a Terrassa del 20 de gener al 13 de març del 2011
Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 21h. 
Dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 18 a 21h
Lloc: Centre Cultural Unnim, Rambla d'Ègara, 340.
Organitza: Centre Cultural Unnim
Preu: Entrada gratuïta




 Per més informació de la il.lustraddora: http://www.carmesolevendrell.com/

3 comentarios:

  1. L'admiro com a il·lustradora, però no la lligava amb el mural del Fòrum.
    Molt agraït per la referència, Esther!
    Salutacions,
    Eduard

    ResponderEliminar
  2. Bona tarda Eduard. gràcies i encantada. Fa dies que tinc el bloc abandonat... però tinc un munt de dones artistes en llista esperant que m'hi torni a posar...Salutacions!

    ResponderEliminar
  3. Carme.....tindria molt de gust en podet-te conèixer....sóc Cristina Ballbè i com a presidenta de DAMA, associació de dones d'avui de Matadepera,invitar-te a unes xarles -conferècies que es fan trimestralment.....si et plau em pots escriure al correu......cristina.ballbe@cllicenciats.cat.....espero poder contectar amb tu.....m'agradaria molt....gràcies

    ResponderEliminar